Scheepjes Organicon

Scheepjes Organicon is een bewust geproduceerde garen collectie, gemaakt van 100% zacht biologisch katoen. Biologisch katoen is een uitzonderlijk zachte vezel die fenomenaal aanvoelt op de huid. Dit maakt Scheepjes Organicon een bijzonder geschikt garen voor het maken van kleding, knuffels en accessoires voor baby's, volwassenen en iedereen daartussenin. De collectie bevat neutrale kleuren, zachte pastels én felle kleuren.

Goed voor jou en voor de planeet

Als populair alternatief voor regulier katoen, wordt Organicon geproduceerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS) – de hoogst haalbare duurzaamheidsindex voor textiel productie ter wereld. Het is onderdeel van Scheepjes’ steeds groter wordende aanbod van veganistisch, gerecycled en met afvalwater geproduceerd katoen garen en garenmixen. De certificaten van Organicon garanderen dat dit extreem zachte garen geschikt is voor mensen met een gevoelige huid, inclusief baby’s en peuters.

De Global Organic Textile Standard

Een GOTS certificaat garandeert de herleidbaarheid van katoen geproduceerd op biologische velden, zonder gebruik van chemische bemesting en verbouwd op een duurzame manier die de vruchtbaarheid van het land in stand houdt. Ook de gebruikte kleurstoffen voldoen aan deze standaard.

Geproduceerd met gerecycled afvalwater

Voor de productie van regulier katoengaren wordt gemiddeld 10.000-20.000 liter vers water gebruikt. Alle Scheepjes 100% Katoen garens, dus ook Organicon, worden geproduceerd met 95% gerecycled afvalwater. De overige 5% wordt behandeld met natuurlijk toevoegingen waarmee het biologisch afbreekbaar wordt. Meer informatie is hier te vinden: bit.ly/wastewatercreated

Veganistisch vriendelijk

Zowel de kleurstoffen van het garen, als de 100% plantaardige vezels van Scheepjes Organicon respecteren het welzijn van dieren en biedt zo een hoogwaardig alternatief voor de bewuste crafter. Het bevat geen dierlijke producten of bijproducten.

Sorteer op
© 2014 - 2024 WOOLYS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel